Už žiadne kľúče a telefón v ruke. Kam odložiť veci pri behu?

Ondřej Chour

29.9.2022 • 2 min čítania ▸ 4 min videa

Často sa hovorí, že na beh takmer nič nepotrebujete. Čo sa týka vybavenia, to naozaj platí, potrebujete len bežeckú obuv a vhodné oblečenie. Zvyčajne si však so sebou berieme aj iné veci – kľúče, mobil, nápoje alebo dokonca slúchadlá. Poradíme vám, kam to všetko umiestniť.

Bežíte len s mobilným telefónom? Potom už vám bude stačiť len armband – držiak na mobil, ktorý si nasadíte na rameno. Telefón môžete normálne ovládať cez priehľadné okno, čo oceníte napríklad pri prehrávaní hudby. Pri nasadzovaní armbandu nezabudnite striedať ruky, aby ste predišli fyzickej nerovnováhe.

Do bežeckých ľadviniek sa vám zmestí viac vecí. Vyrábajú sa v mnohých variantoch. Do menších ľadviniek sa zvyčajne vojdú len telefón a kľúče, zatiaľ čo väčšie modely majú viac priestoru a často aj držiak na fľašu. V ponuke nájdete aj elastické opasky. Tie vám poskytnú oveľa viac úložného priestoru, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Medzi väčšie príslušenstvo patrí bežecká vesta. Má hydrovak s hadicou ukrytý v hlavnom vrecku. Vďaka tejto kombinácii môžete piť kedykoľvek počas behu. Okrem toho má vesta veľa vreciek, problém s nedostatkom miesta vás určite nebude trápiť.

Nároční používatelia môžu siahnuť po bežeckých batohoch. Ide o podobné riešenie ako vesta, ale vo väčších rozmeroch. Bežecké batohy majú zvyčajne objem okolo 10 litrov. Pozrite sa, ako jednotlivé varianty vyzerajú v praxi. Náš bežecký expert Ondra ich predstavuje vo videu. A nezabudnite na opasok na štartovacie číslo a ďalšie doplnky – ak to s behom myslíte naozaj vážne.

Vybaviť sa na behanie

Páčil sa článok?

Ondřej Chour

Bežecký nadšenec a pretekár, špecialista Sportisima na bežeckú obuv a ďalšie vybavenie